Washington

La NASA enlaira amb èxit el "Discovery" tot i l'esquerda detectada a l'escuma aïllant

Els tècnics de la NASA han llançat el transbordador espacial "Discovery" malgrat que, durant una revisió rutinària, es va detectar una esquerda de 13 centímetres en un dels tancs de la nau. La detecció de l'esquerda havia plantejat la possibilitat d'una suspensió del llançament, però a les 20.38 d'aquest 4 de juliol, el dia de la Independència americana, s'ha enlairat la nau. Segons els tècnics de la NASA, l'esquerda, que s'ha detectat a l'escuma que cobreix un dels tancs exteriors del "Discovery", no havia de ser cap problema per al llançament del transbordador.

Actualitzat

El problema es va detectar durant una inspecció rutinària en el tanc exterior, on es carreguen abans de la sortida uns 2.025.082 litres d'hidrogen i oxigen amb un 99% de puresa. Els dos gasos es mesclen en el seu interior moments abans de la sortida i són cremats pels motors del transbordador.

De fet, aquest no és el primer entrebanc amb què es troba la missió del "Discovery". A banda d'un problema tècnic detectat dissabte, el mal temps que fa a la zona de cap Canaveral  també havia endarrerit el llançament fins aquest dimarts.

La NASA va llançar per últim cop a l'espai el "Discovery" al juliol del 2005 i volia tornar a iniciar els vols com més aviat millor a l'Estació Espacial Internacional. Les missions dels transbordadors van quedar suspeses aleshores, després del despreniment de plaques d'aïllament del tanc extern de la nau.

Aquest mateix problema va causar l'1 de febrer del 2003 l'accident del "Columbia", que es va desintegrar quan es disposava a concloure la que havia estat fins aleshores una exitosa missió científica de 16 dies. L'accident va acabar amb la vida dels seus set tripulants.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut