El portal on va haver-hi la càrrega policial, que ara ha condemnat l'Audiència de Barcelona
El portal on va haver-hi la càrrega policial, que ara ha condemnat l'Audiència de Barcelona

Dos mossos, inhabilitats per agredir manifestants durant les protestes de Can Vies

Actualitzat

Condemnats dos agents dels Mossos d'Esquadra per haver agredit tres manifestants durant les manifestacions pel desallotjament de Can Vies, ara fa quatre anys, al barri de Sants de Barcelona. L'Audiència de Barcelona els condemna a sis mesos de presó i inhabilitació per lesions a un manifestant a l'interior d'un portal en la manifestació del 27 de maig del 2014. L'inspector i tres agents més del cos han quedat absolts.

La secció segona de l'Audiència creu que l'actuació policial va ser "necessària", encara que els agents es "van extralimitar". Als dos agents condemnats, la sala els aplica l'atenuant de reparació del dany, atès que els acusats van consignar als jutjats 1.800 euros per cobrir possibles indemnitzacions als denunciants, i també els rebaixa la pena en reconèixer l'eximent incomplet de compliment de deure. Els jutges creuen que l'ús de la violència "es feia necessari dins dels principis de proporcionalitat per assegurar la zona i procedir a la dispersió" dels manifestants.

El tribunal considera que la càrrega policial no va ser "una acció il·legítima ni capritxosa, sinó justificada" i emmarcada en les "funcions" de la policia per dispersar els grups de manifestants que estaven actuant a la zona davant del llançament d'objectes per persones "no identificades" que es van refugiar al portal.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut