L'Havana

Dos accidents d'avió, a Cuba i el Pakistan, causen la mort dels 89 passatgers

Dos accidents d'avió pràcticament simultanis deixen un balanç de 89 víctimes. A Cuba un avió s'ha estavellat en una zona de difícil accés, a prop de la ciutat de Sancti Spíritus, al centre de l'illa. Hi viatjaven 7 tripulants i 61 passatgers. 28 són estrangers, entre ells un ciutadà espanyol. No hi ha hagut supervivents. Al Pakistan hi ha 21 morts confirmats. Són tots els passatgers d'un vol xàrter que s'ha estavellat després d'enlairar-se de l'aeroport de Karachi. La majoria de les víctimes són treballadors pakistanesos d'una companyia petrolera italiana.

Actualitzat
El sinistre amb més víctimes mortals és el que ha patit un avió de la companyia Aerocaribbean. Un ATR-72-21 s'ha estavellat cap a dos quarts de quatre de la matinada a Cuba, en una zona de difícil accés. L'aparell feia el trajecte entre Santiago de Cuba i l'Havana. Hi viatjaven 7 tripulants i 61 passatgers. No hi ha hagut supervivents.

Entre les 68 víctimes del vol de la Companyia Aerocaribbean hi ha un ciutadà espanyol, Manuel González Asencio, segons apunta el recompte de passatges d'una web oficial cubana.

Segons l'Institut Aeronàutic Civil de Cuba, el vol 883 s'havia enlairat amb mal temps. Poc abans de perdre el contacte amb la torre de control el pilot ha pogut donar un avís d'emergència. L'aparell tenia 15 anys i, segons alguns testimonis, ha fet moviments bruscos just abans d'estavellar-se.

Les autoritats han posat en marxa una investigació per aclarir els fets. El cap de la policia de la província de Sancti Spíritus ha confirmat que ja s'ha trobat la caixa negra de l'avió. Mentrestant continuen les tasques de rescat dels cossos. L'avió ha caigut en una zona de vegetació molt densa i ha calgut desplaçar-hi una excavadora per poder accedir a les restes de l'aparell.

21 morts en un xàrter al Pakistan

El segon accident aeri ha passat al Pakistan. Un vol xàrter amb 21 persones contractat per una companyia petroliera italiana s'ha estavellat després d'enlairar-se de l'aeroport de Karachi. Tots els ocupants, la majoria treballadors pakistanesos, han mort. Aviació Civil del Pakistan ha informat que l'origen de l'accident podria ser una fallada tècnica.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut