Ribera d'Ondara / San Salvador de Guardiola

Diverses localitats s'organitzen amb WhatsApp per avisar de robatoris

Els veïns del municipi de Ribera d'Ondara, a la Segarra, i els d'una urbanització de San Salvador de Guardiola han creat grups de WhatsApp amb l'objectiu de millorar la seguretat de la comarca.

RedaccióActualitzat

Les noves tecnologies poden contribuir a millorar molts àmbits, inclosa la seguretat. Els veïns del municipi de Ribera d'Ondara, a la Segarra, han creat un grup de WhatsApp per avisar-se i prevenir possibles robatoris. Aquesta iniciativa, amb el suport de l'Ajuntament de la població, ha sorgit a partir dels assalts que hi ha hagut en els últims dies a la Segarra. L'objectiu principal és millorar la seguretat de la comarca.

La idea és que els veïns comparteixin un grup en aquesta xarxa social per avisar-se davant la presència de vehicles o persones sospitoses i així evitar possibles assalts.

Per una altra banda, els impulsors d'aquesta idea volen que s'ampliï a la resta de municipis de la comarca. És per això que l'Ajuntament ha proposat una reunió amb tots els alcaldes dels nuclis de Ribera d'Ondara i mirar així de fer una selecció de telèfons mòbils que podrien ser útils.

Una iniciativa similar s'ha posat en marxa en una urbanització rural de San Salvador de Guardiola. Han creat un grup de WhatsApp per parlar d'alertes, intercanvis o informació de servei entre veïns.

La idea va sorgir quan un dels veïns va veure uns lladres entrant a una de les cases. El que va néixer com un servei de vigilància veïnal s'ha acabat convertint en una eina de comunicació entre les famílies que viuen en aquesta urbanització. 

L'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola també participa a la iniciativa i està estudiat el seu funcionament, perquè si és prou eficaç ho estendria a altres urbanitzacions i nuclis habitats del municipi.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut