Xavier Trias parlant amb la Guàrdia Urbana en un acte (Foto: ACN)
Xavier Trias parlant amb la Guàrdia Urbana en un acte (Foto: ACN)
Barcelona

Disminueixen un 50% les queixes veïnals per consum d'alcohol als carrers de Barcelona

La pressió de la Guàrdia Urbana contra la venda ambulant de begudes alcohòliques ha tingut resultats positius. En relació amb això, a través de les trucades al 092, telèfon que registra les queixes veïnals, s'ha detectat que aquests mesos de juliol i agost els ciutadans que han denunciat disturbis per consum de begudes alcohòliques al districte de Ciutat Vella han estat molts menys. En concret, hi ha un 48% menys de queixes. Per contra, la pressió policial ha estat superior i les sancions a venedors ambulants ha pujat un 9%. Les multes a persones que han orinat al carrer, durant el juliol, han pujat un 32%.

Actualitzat
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va assistir dimarts, 30 d'agost, a la reunió inicial que els agents de la Guàrdia Urbana fan al districte de Ciutat Vella abans de sortir a patrullar. Després, es va dirigir als policies per agrair la tasca que fan a la ciutat. "Us vull demanar una cosa que ja sé que feu: estimeu la gent i estimeu la ciutat, la recompensa que en rebreu no serà menor, la ciutat us estimarà, i sereu un cos estimat que sortirà al carrer orgullós". Amb aquestes paraules ha finalitzat un breu discurs d'agraïment pronunciat instants abans que comencés la seva jornada nocturna.

Les gràcies els les ha donat en part perquè les xifres registrades durant aquest estiu i que afecten una de les prioritats del cos policial, la venda ambulant i els aldarulls que sovint ajuden a provocar, s'han acomplert parcialment. Trias ha volgut subratllar que aquestes xifres "no han estat fruit de la casualitat" sinó de l'esforç que el cos fa "des de fa mesos".
Anar al contingut