El palau de l'Alhambra és un dels monuments més visitats d'Europa (Reuters)
El palau de l'Alhambra és un dels monuments més visitats d'Europa (Reuters)

Dimiteix la directora de l'Alhambra després de la querella de la fiscalia per presumpta malversació de cabals públics

Villafranca presenta la renúncia al càrrec després que la fiscalia obrís diligències contra ella en relació amb presumptes irregularitats en la contractació del servei d'audioguia

RedaccióActualitzat

La directora del Patronat de l'Alhambra i el Generalife finalment ha dimitit del seu càrrec. María del Mar Villafranca ha presentat la renúncia al càrrec després que la fiscalia obrís diligències contra ella en relació amb presumptes irregularitats en la contractació del servei d'audioguia.

En una compareixença sense preguntes, Villafranca ha explicat que ha presentat la renúncia a la consellera de Cultura, Rosa Aguilar, i ha reclamat la presumpció d'innocència. Ha explicat també que ha pres la decisió per "responsabilitat", "honestedat" i "integritat", i després d'una "reflexió meditada i sincera", i ha assegurat que durant la seva trajecòria ha portat a terme "processos administratius transparents" i actuant sempre per la "salvaguarda i la conservació d'interessos públics".

En la carta enviada a la consellera, i que ha llegit davant dels mitjans, Villafranca anuncia la seva renúncia voluntària del càrrec que ha ocupat els darrers 11 anys després de la querella de la fiscalia perquè no "pogués afectar" la projecció social de l'Alhambra i el Generalife.

La querella de la fiscalia també va dirigida contra tres alts càrrecs més del patronat.

María del Mar Villafranca va ser detinguda, juntament amb tres funcionaris més del patronat, per una presumpta malversació de cabals públics per valor de 5,5 milions d'euros. 

 

 

 

 

Anar al contingut