El palau de l'Alhambra és un dels monuments més visitats d'Europa (Reuters)
El palau de l'Alhambra és un dels monuments més visitats d'Europa (Reuters)
Granada

Detenen la directora de l'Alhambra per presumpta malversació de cabals públics

La suposada malversació, per valor de 5,5 milions d'euros, està relacionada amb possibles irregularitats en l'adjudicació del servei de lloguer d'audioguies

RedaccióActualitzat

La directora del Patronat de l'Alhambra i el Generalife, María del Mar Villafranca, ha declarat avui davant la policia en qualitat de detinguda, juntament amb tres funcionaris més d'aquest patronat, sobre un cas de presumpta malversació de cabals públics. El valor d'aquesta suposada malversació seria de 5,5 milions d'euros. Entre els funcionaris detinguts hi ha la secretària general del Patronat de l'Alhambra, Victoria Chamorro, i el responsable de contractació. Tots els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs. El patronat d'aquest monument depèn de la Junta d'Andalusia.

Fonts policials han informat que hi ha una investigació oberta sobre l'Alhambra relacionada amb assumptes econòmics. Fa poc, la Fiscalia va obrir diligències penals arran d'una denúncia sobre suposades irregularitats en l'adjudicació del servei de lloguer d'audioguies. La investigació apuntava a un possible tràfic d'influències en el concurs d'audioguies, que hauria estat renovat pel Patronat de l'Alhambra, tot i les anomalies detectades.

L'Alhambra i el Generalife de Granada són Patrimoni Cultural de la Humanitat des de fa trenta-un anys. És un dels conjunts monumentals més visitats d'Europa. L'Alhambra va ser uns dels vint-i-un candidats finalistes per ser triada una de les Noves Set Meravelles del Món.

Villafranca es defensa

Després de declarar i quedar en llibertat amb càrrecs, María del Mar Villafranca ha defensat la seva feina i ha manifestat que posarà el seu càrrec a disposició dels seus superiors si és imputada. La directora de l'Alhambra ha dit que avui havia anat a entregar la documentació requerida i que l'actuació de la policia "no ha estat correcta". Segons Villafranca, els seus drets constitucionals han estat "conculcats" perquè considera que no hi havia cap resolució de la Fiscalia o del jutge. Ha explicat que sempre ha actuat amb "absoluta neteja i transparència".

 

Anar al contingut