Susana Díaz durant la desfilada militar d'aquest dimecres a Madrid (EFE)
Susana Díaz durant la desfilada militar d'aquest dimecres a Madrid (EFE)
Madrid

Díaz defensa una conferència "formal" de presidents autonòmics perquè hi ha qüestions "urgents"

La presidenta andalusa i dirigent socialista voldria que es convoqués aviat aquesta conferència per parlar especialment del finançament, l'objectiu de dèficit i l'estructura de l'estat

RedaccióActualitzat

La presidenta andalusa, la socialista Susana Díaz, urgeix a fer una conferència de presidents autonòmics "formal". Díaz considera que en aquesta conferència, que no es fa des del 2012, s'haurien de tractar "elements urgents" i "importants". La presidenta de la Junta d'Andalusia ha assistit aquest dimecres a la desfilada del Dia de la Festa Nacional Espanyola a Madrid.

El president de les Canàries havia suggerit fa poc convocar una reunió informal dels presidents, però la seva homòloga andalusa és partidària de fer una trobada més seriosa per abordar els problemes dels diferents territoris i plantejar solucions. De moment, no s'ha concretat una data per a aquesta reunió.

Susana Díaz considera que "hi ha qüestions, com el finançament autonòmic, el repartiment de l'objectiu de dèficit, l'estructura de l'estat o el tema territorial" que són prou importants per fer la conferència. La dirigent andalusa ha dit: "M'estimo més que sigui una trobada formal, i espero que hi hagi la sensibilitat i la responsabilitat suficients per saber que un dels apartats urgents és el diàleg, l'entesa entre les institucions, els governs autonòmics i l'executiu espanyol encara en funcions."

Anar al contingut