Zarautz

Detinguts un informàtic d'ETA i la seva parella l'endemà de l'anunci de l'alto el foc

La Guàrdia Civil i la policia francesa han detingut un presumpte responsable d'informàtica d'ETA i la seva parella, com a suposada col·laboradora de la banda, a Guipúscoa i al País Basc francès. Segons les primeres informacions, els detinguts estan acusats d'haver format en l'ús d'ordinadors membres tant d'ETA com de la guerrilla colombiana de les FARC a Veneçuela. Les detencions s'han fet a Zarautz i Ziburu a les 6 del matí d'aquest dimarts, en una operació que continua oberta i que té lloc just l'endemà de l'anunci d'alto el foc permanent i general per part d'ETA.

Actualitzat
Segons fonts de la lluita antiterrorista, el detingut a Ziburu és Iratz Gueselaga, de 27 anys i que seria l'expert en encriptació de documents. D'acord amb aquestes fonts, Gueselaga vivia en la semiclandestinitat al País Basc francès. A Zarautz han detingut la seva parella, Itxaso Urtiaga, de 21 anys, que segons les mateixes fonts també seria integrant de l'estructura informàtica d'ETA.

L'operació té lloc menys de 24 hores després de la declaració d'alto el foc permanent, general i verificable internacionalment per part d'ETA, hauria començat gràcies a la documentació confiscada a l'exnúmero 1 d'ETA, Javier López Peña, àlies "Thierry", i està dirigida conjuntament per la jutge antiterrorista francesa Laurence le Vert i el magistrat de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska.

La policia no afluixa

El conseller d'Interior del govern basc, Rodolfo Ares, ha advertit a ETA que, malgrat la treva que ha declarat, la policia no abaixa la guàrdia. Ho ha assegurat als micròfons d'"El matí de Catalunya Ràdio", on ha afegit que les forces de seguretat continuaran buscant i arrestant terroristes.


VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut