La seu de l'Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units, l'NSA, a Maryland (Reuters)
La seu de l'Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units, l'NSA, a Maryland (Reuters)
Washington

Detingut un altre empleat de l'empresa on treballava Snowden per robar informació secreta

Els Estats Units investiguen un nou possible cas de robatori d'informació secreta de l'Agència de Seguretat Nacional

RedaccióActualitzat

Els Estats Units han detingut un empleat de l'empresa on treballava Edward Snowden per robatori d'informació secreta. Es tracta d'un tinent de 51 anys que hauria robat documents de l'Agència de Seguretat Nacional sense que se sàpiga encara amb quin objectiu.

El detingut, Harold Thomas Martin III, s'enfronta a una pena de 10 anys de presó per robatori de béns de l'Estat i un any més per haver-se endut a casa seva material classificat. L'FBI el va detenir a l'agost, però els fets no s'han sabut fins ara.

Segons "The New York Times", el detingut va robar codis per infiltrar-se a les xarxes informàtiques de països considerats adversaris dels Estats Units, com Rússia, la Xina, l'Iran i Corea del Nord.

No està clar quina motivació tindria el robatori, però el mateix diari apunta que no sembla que hi hagi raons polítiques o d'espionatge. En un comunicat, els advocats del detingut han afirmat que "no hi ha proves que hagi intentat trair el seu país".

De tota manera, el portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, ha assegurat que el president Obama "es pren molt seriosament" la situació.

També hi ha reaccionat Edward Snowden, que ha ironitzat sobre per què encara no li han aplicat la Llei d'Espionatge.

 

L'extreballador de l'Agència de Seguretat Nacional, que va revelar el programa d'escoltes il·legals dins i fora dels Estats Units, viu a Rússia, on li van donar asil. El cas encara és viu als Estats Units, on hi ha en marxa una campanya perquè Obama el perdoni.

Anar al contingut