Detingut a Hondures un capellà de la diòcesi de Tortosa acusat d'abús sexual

El sacerdot, Joan Alonso Bonals, era a Hondures on feia de missioner

RedaccióActualitzat

La policia d'Hondures ha detingut un capellà català sobre el qual pesava una ordre d'extradició com a presumpte autor d'un delicte d'abús sexual i prostitució de menors.

Es tracta de Joan Alonso Bonals, de 52 anys. El sacerdot pertany a la diòcesi de Tortosa i ha sigut capellà en diverses parròquies de les Terres de l'Ebre. Des de l'estiu passat, feia de missioner a Hondures.

 

El jutjat d'Amposta va emetre una ordre de recerca i d'extradició contra ell per, suposadament, haver abusat d'un menor.

El Bisbat de Tortosa ha emès un comunicat on expressa la seva sorpresa per la notícia, i assegura que esperen que mossèn Joan Alonso Bonals pugui demostrar la seva innocència.  

Joan Alonso és un dels sis investigats per haver mantingut, presumptament, relacions sexuals amb un adolescent veí d'Amposta que ara té quinze anys. Els suposats contactes amb el jove haurien començat uns dos anys enrere.

Abans d'aquesta última detenció, els Mossos d'Esquadra van detenir al maig cinc homes més de diferents localitats de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, també suposadament relacionats amb el noi. Alguns d'ells l'havien localitzat a través de webs de contactes.

Un dels primers detinguts va ser un mosso d'esquadra, però finalment s'ha sobreseït la causa contra ell. La resta van ser posats en llibertat amb càrrecs després de declarar al jutjat número quatre d'Amposta, encarregat del cas. Se'ls acusa de corrupció i d'abusos sexuals a un menor d'edat.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut