Tràfic il·lícit d'armes, quatre detinguts
Tràfic il·lícit d'armes, quatre detinguts
Barcelona

Detingudes quatre persones per tràfic il·lícit d'armes a Catalunya i Andalusia

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut quatre persones a Vilanova i la Geltrú, al Garraf; a Motril, província de Granada, i a Morón de la Frontera, Sevilla, com a presumptes responsables d'un delicte de tràfic il·lícit d'armes, segons ha informat aquest dissabte en un comunicat el Ministeri de l'Interior.

Els arrestats utilitzaven com a tapadora per enviar les armes un establiment situat a Vilanova i la Geltrú, suposadament dedicat a la venda al detall d'articles com joguines i joies.

La investigació té com a origen l'operació Portu, en la qual van ser intervingudes el mes de gener passat més de 10.000 armes de guerra. En les investigacions per determinar la implicació en el tràfic d'armes d'altres persones, van ser identificades i localitzades quatre persones més que es podrien estar dedicant a aquesta activitat.

Les indagacions van portar els agents fins al comerç que utilitzaven com a tapadora. En el registre que s'hi va fer es van intervenir peces d'armes que enviaven via postal a diversos destinataris per a ús en activitats de crim organitzat.

Entre les nombroses armes enviades hi ha constància d'algunes remeses amb destinació a altres països, com França i Bèlgica.

A la localitat catalana s'ha detingut una persona que hauria fet més de 170 enviaments de paqueteria en els últims dos anys. Al seu domicili tenia instal·lat un taller per a la posada en funcionament d'armes inutilitzades. Comptava amb tot tipus de material i eines i també tenia diverses pistoles actives, armes inutilitzades, elements essencials per a la seva reactivació, més de dos mil cartutxos de diversos calibres i munició de guerra.

Paral·lelament s'han detingut dues persones a Motril i una a Morón de la Frontera, que rebien peces essencials de les armes que posteriorment habilitaven per introduir-les en el mercat il·lícit.

Anar al contingut