Detall d'algunes de les plantes de marihuana decomissades pels Mossos d'Esquadra en una casa de Canyelles el 18 d'octubre de 2016. Im…
Detall d'algunes de les plantes de marihuana decomissades pels Mossos d'Esquadra en una casa de Canyelles el 18 d'octubre de 2016. Imatge publicada el 20 d'octubre de 2016 (horitzontal)

Detenen un veí de Canyelles per cultivar un miler de plantes de marihuana

ACN Canyelles.-Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest passat dimarts un veí de Canyelles (Garraf) per cultivar gairebé mil plantes de marihuana en una casa de lloguer. L'arrestat, de 26 anys, gestionava una plantació amb capacitat per produir aproximadament vuit quilos de cabdells cada dos mesos, els quals suposaven un benefici econòmic de 15.000 euros. Els Mossos van descobrir la plantació arran d'un escorcoll propiciat per indicis contrastats conforme l'habitatge acollia un gran cultiu de droga. El detingut està acusat de presumptes delictes contra la salut pública i de defraudació del fluid elèctric, ja que també tenia la llum punxada. El jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs.

L'entrada dels Mossos a aquesta casa de Canyelles va tenir lloc el 18 d'octubre al voltant de les 13.30h. Durant l'escorcoll inicial, la policia va localitzar 300 grams de cabdells de marihuana preparats per a la venda i consum, més de 700 plantes en diferents grau de creixement distribuïdes en diferents habitacions, i diverses eines per gestionar la plantació. Així, es van localitzar llums d'alta potència, equips de ventilació, temporitzadors i transformadors elèctrics.Al mateix temps, en una de les habitacions, els Mossos d'Esquadra van trobar un armari de grans dimensions que els va conduir a un gran forat ocult a l'interior, el qual conduïa a unes escales que donaven accés a un soterrani. Allà la policia hi va trobar gairebé 300 plantes més, mentre va comprovar que l'individu obtenia el subministrament elèctric de forma irregular.

Anar al contingut