Escorcoll de la Guàrdia Civil en un habitatge de La Granja de San Ildefonso (EFE)
Escorcoll de la Guàrdia Civil en un habitatge de La Granja de San Ildefonso (EFE)
Segòvia

Detenen un jihadista condemnat per un crim dels GAL disposat a fer un atemptat suïcida

El detingut és Daniel Fernández Aceña, condemnat el 1985 pel crim del treballador ferroviari francès Jean Pierre Leiva a Hendaia, quan era membre dels GAL

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut a Segòvia un presumpte jihadista que estava preparant un atemptat suïcida. Segons el Ministeri de l'Interior, el detingut feia feines de propaganda de Daesh:

El suposat jihadista és Daniel Fernández Aceña, un perillós llop solitari, amb antecedents psiquiàtrics, disposat a fer un atemptat, segons les mateixes fonts. Nascut a la ciutat guipuscoana d'Irun, Fernández Aceña va ser condemnat el 1985 per un assassinat atribuït als Grups Antiterroristes d'Alliberament (GAL). Concretament, l'exmembre dels GAL va complir condemna pel crim del ferroviari francès Jean Pierre Leiva a Hendaia el 1984.

Interior remarca que aquesta persona s'havia radicalitzat després de viatjar a l'Afganistan, Síria i Palestina, i que se sospita que estava buscant el material per cometre una acció suïcida contra mitjans de transport. Els investigadors han escorcollat una casa de Segòvia i un altre habitatge a la població pròxima de La Granja de San Ildefonso.

Anar al contingut