Sant Joan Despí

Detecten un nou brot de sarna, ara a l'hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí

Actualitzat

A l'hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí s'ha detectat un nou brot de sarna a Catalunya. De moment hi ha quatre afectats.

Aquest és el setè brot detectat aquest 2018. N'hi ha hagut en tres geriàtrics, dos hospitals, aquest últim inclòs, en una escola, i un cas en l'àmbit familiar, en total 59, persones afectades.

Un dels llocs afectats és l'escola de la Riera de Gaià on hi ha quatre alumnes que se'ls ha trobat sarna, mentre que a l'Hospital de Reus hi ha trenta-tres treballadors afectats i dos estudiants que havien fet pràctiques a l'àrea d'urgències del centre. En aquest mateix hospital hi ha dos dels casos diagnosticats que s'han descartat en un nova revisió.

Ja l'any passat, el 2017, n'hi va haver un total de 29 brots. Es considera un brot quan n'hi ha dos o més casos en un mateix entorn.

 

El període d'incubació de la malaltia és llarg, d'entre dues i sis setmanes, i això dificulta la previsió de la fi del brot. Tres setmanes després que se'n diagnostiqui l'últim cas es podrà considerar que el brot està arribant al final.

 

 

ARXIVAT A:
Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut