Porta d'accés a l'habitatge amb una finestreta per passar la droga. (Foto: ACN)
El grup prenia fortes mesures de seguretat i passava la droga i els diners per una finestreta. (Foto: ACN)
Barcelona

Desmantellat a la Zona Franca un dels principals punts de venda de drogues a Barcelona

Detingut un home de 31 anys que gestionava les vendes en un pis del districte de Sants-Montjuïc

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat a la Zona Franca un dels principals punts de venda de drogues de Barcelona. En l'operació s'ha detingut un home de 31 anys que gestionava les vendes en un pis del districte de Sants-Montjuïc. S'havien fet diversos operatius per controlar el tràfic de substàncies estupefaents i la tinença d'armes en aquesta zona. Però, malgrat les detencions dutes a terme, els Mossos van detectar un increment de compradors al barri, fet que generava problemes d'inseguretat, així com furts i robatoris amb violència.

En un nou operatiu, la policia va detectar que hi havia un domicili al qual acudien la majoria de compradors de droga i que era un punt de venda molt actiu. El pis disposava de sistemes de control molt sofisticats com una porta blindada i videovigilància. La porta d'accés a l'habitatge disposava d'una finestreta per intercanviar diners, i en la part posterior tenia una reixa d'acer amb obertura amb clau per dificultar l'accés a l'interior.

També es va detectar que el grup de traficants estava jerarquitzat, amb les feines molt diferenciades i amb l'objectiu d'evitar problemes amb els veïns.

Quan els Mossos van intervenir el pis, van detenir la persona que en aquell moment estava venent la droga. L'home va intentar fugir despenjant-se per la balconada després de desfer-se de bona part de la droga que tenia al pis, gràcies a un sistema que havia preparat al lavabo i que permet llençar les drogues directament a les canonades d'aigua.

El detingut ha ingressat a presó després de passar a disposició judicial. La policia no descarta més detencions relacionades amb el cas.

Anar al contingut