Girona

Desarticulen un grup especialitzat en robatoris de camions per sostreure acer i coure

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup especialitzat a sostreure camions i fer-los servir en robatoris d'acer i coure arreu del territori català. En l'operació s'han detingut deu persones i se n'han imputat vuit més, acusades de vint delictes de robatori amb força, associació il·lícita i falsificació de documents. Es tracta d'una trama a tres bandes: els autors materials del robatori, els intermediaris i els que rebien el material sostret. Entre els detinguts hi ha propietaris d'algunes deixalleries del Camp de Tarragona, que rebien el material robat.

Actualitzat
La investigació va començar arran d'un robatori a una empresa metal·lúrgica de Sant Jaume de Llierca, a la Garrotxa, el 4 d'octubre. Els lladres podrien haver accedit a l'interior de l'empresa amb dos camions sostrets a la població de Banyoles i podrien haver robat més de 80 tones d'acer inoxidable, valorades en uns 300.000 euros.

A partir d'aquell dia, els presumptes autors dels fets van repetir diversos robatoris amb les mateixes característiques. Llavors els Mossos van iniciar la vigilància del grup. El 20 de febrer van detectar possibles camions de gran tonatge sostrets i els agents van intervenir un vehicle presumptament robat que procedia de la població de Santa Oliva. Quan els ocupants del camió van detectar la presència policial, el van abandonar i van fugir. El vehicle havia estat utilitzat aquella mateixa nit per robar uns 24.000 quilograms de boles de zinc de l'interior d'una empresa de la Zona Franca de Barcelona, que s'haurien revenut a una empresa d'Astúries. En col·laboració amb la Guàrdia Civil, es va poder recuperar aquesta partida, valorada en uns 100.000 euros.

Dos dies després, un altre camió que constava com a robat va ser intervingut amb un carregament de planxes d'acer inoxidable que havien estat sostretes juntament amb el camió d'una empresa metal·lúrgica de Sant Carles de la Ràpita.

La investigació dels Mossos ha permès detenir els integrants de la trama, tant els que cometien robatoris com els intermediaris i els recaptadors. Després de les detencions, fetes entre el 22 de febrer i el 18 de març, quatre dels deu arrestats han ingressat a la presó per ordre del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot
Anar al contingut