Palma de Mallorca

Desarticulada una xarxa de tràfic de dones i prostitució a Palma de Mallorca

La policia ha donat un cop rotund al tràfic de dones a Mallorca. Els agents de seguretat han desarticulat una xarxa mafiosa que obligava dones estrangeres, la majoria romaneses, a prostituir-se. En l'anomenada Operació Aigua Dolça, han estat detinguts vuit presumptes membres de la xarxa, cinc dels quals ja són a la presó. El cap de la banda és un ciutadà espanyol de 53 anys que regentava un local clandestí de contactes. En l'operació, la policia també ha detingut deu prostitutes, de nacionalitat romanesa i brasilera. Formalment, el motiu de la detenció d'aquestes dones és per estada irregular en territori espanyol.

Actualitzat
Agents de la Unitat contra Xarxes d'Immigració i Falsificació i del Grup de Crim Organitzat han portat a terme una operació contra la prostitució organitzada a Palma de Mallorca. Aquesta acció formava part d'una altra de més extensa que finalment s'ha donat per conclosa amb les últimes detencions.

En concret, dins de l'Operació Aigua Dolça s'ha detingut el presumpte cap de la xarxa, un espanyol de 53 anys que respon a les inicials  A.LL.D., que ja estava reclamat judicialment i pendent d'ingrés a la presó per complir una condemna de sis anys per delictes relatius a la prostitució. Les investigacions han permès esbrinar que diverses de les dones prostituïdes eren traslladades diàriament en una casa situada al carrer Manacor de Palma que ha resultat ser un club de contactes. Aquesta casa, on els caps de setmana es podien concentrar més de 25 dones, estava controlada pel detingut i per A.M.C, la seva companya sentimental, de 39 anys.

La parella residia en un luxós xalet del municipi mallorquí de Marratxí, en una zona anomenada Sa Cabaneta. A l'edifici hi havia un amagatall preparat per viure-hi durant diverses setmanes si era necessari. La casa també disposava d'un modern sistema de seguretat, amb càmeres que controlaven tant l'interior del domicili com la via pública. Això ha obligat els agents a detenir els imputats quan sortien de casa.

A l'interior del domicil s'han intervingut 14.000 euros en efectiu, 95.000 euros d'un compte bancari, llibres de comptabilitat i justificants de pagaments de clients a les prostitutes, entre altres efectes. A més, a l'habitatge s'hi ha localitzat una empleada del servei domèstic de nacionalitat romanesa i en situació irregular a Espanya, a qui s'ha incoat el corresponent expedient d'expulsió.

Alhora, s'ha realitzat una inspecció en el local de Palma i s'hi ha localitzat deu dones, de les quals tres eren brasileres, que han estat detingudes per trobar-se en situació irregular. La resta eren romaneses, algunes ja identificades en la primera fase de la investigació i d'altres sense els papers en regla.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut