Cavall mort en els Tres Tombs de Torrelles de Llobregat
Cavall mort en els Tres Tombs de Torrelles de Llobregat
Torrelles de Llobregat

Denunciaran l'entitat Tres Tombs de Torrelles per la mort d'un cavall

Advocats animalistes han demanat a la Generalitat que es prohibeixi l'ús de cavalls i burros en la festivitat dels Tres Tombs i proposen substituir els animals per tractors

RedaccióActualitzat

La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona denunciarà l'entitat Tres Tombs de Torrelles de Llobregat i l'Ajuntament d'aquesta ciutat per la mort sobtada d'un cavall durant la celebració del diumenge 26 de març.

La comissió considera, en un comunicat, que la mort de l'animal va ser fruit de l'esgotament.

"Va morir un cavall per esgotament, per sobreexposició, atès que va haver de fer un recorregut amb molt de pendent i quan es va desmaiar el van atiar perquè s'aixequés i continués el recorregut, fins que no va poder més"

"Cap dels seus cuidadors responsables va fer res al respecte, no hi va haver cap assistència veterinària i (va passar) davant la mirada atònita dels assistents, molts d'ells menors d'edat".

En aquest sentit apunten que s'ha incomplert la normativa vigent en matèria de protecció dels drets dels animals, que "obliga que hi hagi un veterinari en tota activitat que es faci amb animals al carrer". 

 

Canviar els cavalls i burros per tractors

El comunicat compta amb el suport d'advocats animalistes d'altres col·legis com els de Granollers, Girona, Tarragona, Reus, Terrassa, Manresa, Mataró o Sabadell. Han demanat a la Generalitat la prohibició de l'ús de cavalls i burros per arrossegar carros en la festivitat dels Tres Tombs, on consideren que se sobreexploten els animals. Proposen que se substitueixin els cavalls i els burros per tractors o altres màquines per "evitar el maltractament i patiment animal". 


 
 

Anar al contingut