Buenos Aires

Demanen imputar Cristina Fernández per la causa que portava Nisman

El fiscal Alberto Nisman, mort el 18 de gener en circumstàncies encara no del tot aclarides, acusava la presidenta argentina d'encobrir la responsabilitat iraniana en l'atemptat

RedaccióActualitzat

El fiscal Gerardo Pollicita ha demanat aquest divendres que s'imputi la presidenta de l'Argentina, Cristina Fernández de Kirchner, en la causa que investiga la denúncia presentada per Alberto Nisman per encobriment de suposats terroristes iranians.

El fiscal Alberto Nisman, mort el 18 de gener en circumstàncies encara no del tot aclarides, investigava l'atemptat a la mútua jueva Amia, de Buenos Aires, que va causar 85 morts, el 1994. Nisman tenia en el punt de mira la presidenta Cristina Fernández, a qui acusava d'encobrir la responsabilitat iraniana en l'atemptat.

Segons la premsa argentina, Pollicita s'ha basat en la denúncia de 300 pàgines presentada per Nisman quatre dies abans de ser trobat mort al seu apartament de Buenos Aires en un aparent suïcidi que, a poc a poc, les proves pericials han anat desmuntant.

Nisman denunciava "l'existència d'un pla delictiu destinat a dotar d'impunitat els imputats de nacionalitat iraniana acusats en l'esmentada causa (AMIA), perquè se sostreguin de l'acció de la justícia argentina", a canvi d'intensificar les relacions comercials.

Pollicita sol·licita també al jutge Daniel Rafecas, encarregat de la causa, que s'imputi el ministre d'Exteriors, Héctor Timerman, i altres dirigents oficialistes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut