Fragment de la notícia sobre Juan Antonio Chicharro, general en la reserva, publicada a "El País"
"El País" publica les opinions del general Chicharro
Madrid

Defensa inicia els tràmits per dictaminar si les paraules del general Chicharro han de ser sancionades

El superior directe del general Juan Antonio Chicharro, el general José Rodrigo, ha iniciat ja una "informació prèvia" per dictaminar si les seves paraules són "sancionables" i "quin tipus" de càstig s'ha d'imposar per les seves declaracions, que, en qualsevol cas, "no són el pensament de les Forces Armades".

RedaccióActualitzat
El Ministeri de Defensa ha iniciat ja els tràmits per dictaminar si han de ser sancionades i, en aquest cas, establir quin tipus de sanció els correspon, les declaracions que va fer el general de divisió en la reserva Juan Antonio Chicharro en un fòrum sobre "Forces Armades i ordenament constitucional", en què va dir que "la pàtria és anterior i més important que la democràcia".

Segons han informat fonts del Departament dirigit per Pedro Morenés, el superior directe del general Chicharro, el gran canceller de l'Orde de San Hermenegild, el general José Rodrigo, ha iniciat ja una "informació prèvia" per dictaminar si les seves paraules són "sancionables" i "quin tipus" de càstig s'ha d'imposar per les seves declaracions que, en qualsevol cas, "no són el pensament de les Forces Armades".

El general Chicharro, en situació de reserva, és membre de l'assemblea permanent de la Reial i Militar Orde de Sant Hermenegild , que té per finalitat "recompensar i distingir" oficials generals, oficials i suboficials de les Forces Armades i la Guàrdia Civil per "o constància en el servei i irreprotxable conducta".

Com a militar a la reserva, segueix sotmès al règim disciplinari militar, cosa que no passa amb els militars retirats. Aquesta llei preveu càstigs per als militars que expressin "públicament opinions que suposin infracció del deure de neutralitat en relació amb les diverses opcions polítiques o sindicals". També sanciona les expressions públiques "contràries" o de "menyspreu contra la Constitució, la Corona, i altres òrgans, institucions o poders".

Segons ha publicat aquest dijous el diari "El País", el general Chicharro va assegurar en aquest fòrum, el 6 de febrer, que en els militars hi ha un sentiment de preocupació, por, incertesa i confusió "per l'ofensiva separatista-secessionista" a Catalunya. A més, ha defensat, segons aquest diari, que "el patriotisme és un sentiment i la Constitució no és més que una llei".
Anar al contingut