Girona

Declaren culpables d'assassinat els acusats de matar un taxista a Lloret

El jurat popular ha considerat, per unanimitat, culpables d'assassinat els dos homes acusats de matar un taxista a Lloret de Mar el juliol del 2002. El jurat considera que es tracta d'un crim amb traïdoria, fet per encàrrec, a canvi de diners. Un altre taxista va trobar la víctima, Paulino Cobo, mort d'un tret al cap en una urbanització de Lloret de Mar. Després del veredicte, el fiscal ha demanat penes de fins a 25 anys de presó per als acusats.

Actualitzat
El jurat ha emès el veredicte de culpabilitat contra els acusats, Francisco García i Iván Rodríguez, després de deliberar des de dilluns passat. Amb la decisió, avalen les tesis del ministeri públic i l'acusació particular, que hi han vist un crim per encàrrec i a canvi de diners. De fet, des de l'inici se sospitava que el mòbil no era un robatori, perquè no es van emportar el bitlleter de la víctima.

En el cas d'Iván Rodríguez, el jurat creu que se li pot aplicar l'atenuant de cooperació amb la justícia, perquè va admetre la participació en l'assassinat, tot i que va assegurar que no n'era l'autor material.

En el cas de la tercera imputada, Ana Isabel Rodríguez, l'exdona de Francisco García, per a qui sol·licitaven un any per encobriment per haver netejat una samarreta tacada de sang d'Iván Rodríguez, el jurat no l'ha considerada culpable. Entenen que la dona va netejar la taca sense ser conscient que estava destruint proves d'un crim.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut