Ossètia del Nord

Declaren culpable l'únic detingut pel segrest a l'escola de Beslan, en què van morir 362 persones

El tribunal de Vladikavkaz, a la república russa d'Ossètia del Nord, ha declarat culpable l'únic segrestador supervivent de la matança a l'escola de Beslan, l'any 2004, en què van morir 362 persones, entre ostages i guerrillers. El tribunal considera que l'acusat és culpable d'un acte de terrorisme i d'assassinat de persones innocents. Encara no s'ha establert quina és la condemna que haurà de complir.

Actualitzat

El setembre del 2004, un comando guerriller txetxè va segrestar mil persones, la majoria nens, en una escola a Beslan. Reclamaven la retirada de les tropes russes de Txetxènia i l'alliberament de presoners. El segrest va acabar tres dies després amb la intervenció, molt qüestionada, de les forces de seguretat russes, que va saldar-se amb la mort de 331 ostatges i 32 guerrillers.

Ara, un tribunal de Vladikavkaz, al Caucas rus, ha emès el veredicte del cas. El tribunal ha declarat culpable l'únic detingut i processat per la massacre. L'acusat, Nourpachi Koulaïev, de 25 anys, se l'ha considerat un dels 32 autors del segrest dut a terme el dia de l'inici del curs escolar. La moratòria sobre la pena capital a Rússia fa que el condemnat només pugui ser sentenciat a cadena perpètua.

En l'inici del procés l'acusat es va declarar culpable, tot i que després ho va negar dient que se l'havia confós amb un germà seu que va morir a l'atac de les forces de l'ordre russes a l'escola per alliberar els ostatges.

Anar al contingut