Mamoudou Gassama amb Emmanuel Macron
Mamoudou Gassama amb Emmanuel Macron (Reuters)
París

De clandestí a heroi: l'home que va salvar un nen tindrà papers i serà bomber

Mamoudou Gassama, un malià que viu a París, no va dubtar a posar en risc la seva vida per salvar un nen de 4 anys penjat d'un balcó

RedaccióActualitzat

Mamoudou Gassama obtindrà la nacionalitat francesa. S'hi ha compromès aquest matí Emmanuel Macron, que l'ha rebut a l'Elisi 48 hores després que aquest malià de 22 anys salvés la vida d'un nen que penjava al buit des d'un balcó.

Les imatges de Gassama escalant en pocs segons els quatre pisos d'un edifici de París per rescatar el nen de 4 anys han donat la volta al país, que l'ha qualificat d'heroi. El jove va sentir els crits de la gent que hi havia al carrer, i sense més ajuda que les seves mans, es va enfilar per la façana fins a rescatar el nen.

 

Nombroses veus de polítics i entitats havien demanat aquest cap de setmana que es regularitzés la situació de l'home, que va arribar fa uns mesos a França. El govern Macron va anunciar la trobada aquest diumenge i, a banda de concedir-li la nacionalitat amb la "màxima celeritat", ha anunciat que "serà acollit" per la brigada de bombers.

 

Batejat per la premsa francesa com a Spiderman, Gassama s'incorporarà al cos de bombers de París com a voluntari. "No vaig pensar en res, vaig pujar directament", ha reconegut a Macron.

El president francès li ha concedit una medalla i un certificat de "valentia i entrega" després de la trobada, que ha durat pocs minuts.

 

 

El portaveu del govern Macron ja va avançar aquest diumenge per Twitter que l'executiu era partidari de donar-li la nacionalitat, ja que el comportament de l'home havia estat "fidel als valors de la solidaritat de la nostra República".

L'alcaldessa de París també va lloar l'heroisme de Gassana i li va oferir suport per establir-se a la ciutat durant una conversa telefònica.

Entrevistat pels mitjans francesos aquest diumenge, Gassama va reconèixer que va passar "por" i que un cop va introduir el nen al menjador del domicili es va haver d'asseure perquè les cames li feien figa.

El nen estava sol a casa en el moment del fets i poc després se'n va detenir el pare per haver-lo deixat sense vigilància. L'home, sense antecedents judicials, ha de comparèixer aquest dilluns davant la fiscalia. La mare del nen no era a la ciutat quan va tenir lloc l'incident.

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut