París

Un home escala quatre pisos en pocs segons a París per salvar la vida d'un nen

Entitats i polítics demanen que es regularitzi la situació de l'home, un sensepapers que fa pocs mesos que viu a França

RedaccióActualitzat

Mamoudou Gassama s'ha convertit en l'heroi de les últimes hores a França. Aquest malià en situació irregular al país es va enfilar fins a un quart pis d'un edifici de París per salvar un nen de quatre anys.

El nen estava suspès al buit, penjat de la barana del balcó de casa seva, i Gassama va escalar en pocs segons, sense cap més ajuda que les seves mans, els quatre balcons de l'edifici fins a aconseguir tornar-lo a l'interior.

Desenes de persones eren al carrer observant els fets i van celebrar-ho efusivament. La gravació es va publicar a les xarxes socials, on milions de persones ja l'han vista.

 

"Estava espantat"

Vint-i-quatre hores després, Gassama ha explicat com ho va viure en diverses entrevistes als mitjans. "Gràcies a Déu, el vaig salvar", admet l'home de 22 anys, que va viure el moment amb molta por i tensió:

"Tenia molta por quan vaig salvar el nen. Després vam entrar al menjador de la casa i vaig començar a tremolar, les cames no m'aguantaven i em vaig haver d'asseure."

El nen estava sol a casa i la policia investiga els fets. El pare, sense antecedents, va ser detingut poc després per haver deixat el fill sense vigilància, la mare no era a la ciutat i el nen l'han traslladat a un centre d'acollida.


Crides perquè sigui regularitzat

Aquest dilluns, Mamoudou Gassama ha estat rebut per Emmanuel Macron enmig de crides perquè se'l regularitzi. L'executiu francès li ha ofert papers i que entri a formar part com a voluntari del cos de bombers de París.

 

 

El portaveu del govern Macron ja va destacar a Twitter el seu comportament "heroic" i "fidel als valors de la solidaritat de la nostra república, que li ha d'obrir les portes a la nostra comunitat nacional".

 

SOS Racisme s'havia sumat a les veus que demanen que se'l regularitzi. L'entitat destaca l'"immens coratge" de l'home assenyalant que és "un valor tan rar com admirable". De fet, assegura que molts sensepapers "sovint continuen demostrant aquí (a França), l'immens coratge que molts han demostrat en el seu perillós viatge per Europa".

També havia lloat el coratge del jove l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, que va parlar amb ell per telèfon per donar-li les gràcies: "Em va explicar que havia arribat de Mali fa uns mesos somiant construir la seva vida aquí. Li vaig respondre que el seu gest heroic és un exemple per a tots els ciutadans i que, evidentment, la ciutat de París li donarà suport en els seus esforços per instal·lar-se a França."

ARXIVAT A:
MigracionsViral Xarxes socials
Anar al contingut