Els guardonats en els Premis de la Crítica (ACN)
Els guardonats en els Premis de la Crítica (ACN)
Barcelona

"Davant la jubilació", millor obra de teatre del 2016 pels crítics

Lluís Pasqual, Marta Angelat, Lluís Homar " i "Infàmia", premiats amb els Premis de la Crítica, que han donat el guardó d'honor a Imma Colomer

RedaccióActualitzat

L'obra "Davant la jubilació", el director Lluís Pasqual, Marta Angelat  Lluís Homar han estat alguns dels guardonats amb els XIX Premis de la Crítica Teatral. Organitzats pel portal Recomana.cat, els crítics del país han decidit que "Davant la jubilació", dirigida per Krystian Lupa, és la millor obra de teatre del 2016. Una de les seves actrius, Marta Angelat, la millor actriu principal i l'obra també ha estat premiada amb millor espai sonor.

Lluís Homar ha estat considerat com a millor actor protagonista pel seu paper a "El professor Bernhardi" i Imma Colomer ha vist reconeguda tota la seva carrera amb el Premi Gonzalo Pérez de Olaguer.

La millor direcció ha estat per a Lluís Pasqual per l'obra "A teatro con Eduardo", que també ha aconseguit el premi a millor espai escènic. Durant la gala Pasqual ha assegurat que escolta els comentaris crítics:

"El dia abans que un està esperant que surti la crítica, allà no saps què et tocarà. Jo admiro profundament els crítica per una cosa que no té res a veure amb el que escriuen. I és que van cada dia al teatre".

El millor text, "Infàmia", del dramaturg Pere Riera. D'aquesta obra, també s'ha premiat Anna Moliner com a actriu de repartiment. 

Lluís Villanueva, per la seva banda, ha estat distingit com a millor actor de repartiment pel seu paper a "Caïm i Abel". 

El premi al millor musical, "Scaramouche", de Dagoll Dagom, que també ha estat premiat amb el millor vestuari, i el millor espectacle de dansa, "Afasians-The Last Conference", de Los Corderos i Za. 

"Birdie", de l'Agrupación Señor Serrano, ha estat reconegut amb els guardons a les Noves Tendències i a les Eines Digitals, i "El despertar de la primavera" s'ha emportat el premi Revelació i el de millor obra de Teatre per a Joves. El millor espectacle familiar, en canvi, ha estat "Renard o el llibre de les bèsties" i la millor sala, La Villarroel.

En la categoria d'Arts de Carrer, el premi a l'Espectacle ha estat per a "Menar", de Joan Català i Roser Tutusaus.  i "MDLSX" de la companyia Motus, amb direcció d'Enrico Casagrande i Daniela Nicolò, ha rebut el premi a l'Espectacle internacional.

La celebració del Dia Mundial del Teatre va acabar amb una gran festa, la dels Premis de la Crítica Teatral. Després d'una jornada reivindicativa en què el sector va demanar més ajuts i es va mostrar escèptic amb la suposada baixada imminent de l'IVA cultural, a l'Antiga Fàbrica Damm es van lliurar els premis en una gala distesa.

Anar al contingut