Cuiners catalans creen un menú espacial per a la dieta dels astronautes en missió

Els astronautes no només es dediquen a la seva missió mentre són a l'espai. Ells han de fer una vida tan normal com puguin dins la nau i s'han d'alimentar bé. En això precisament han pensat els cuiners catalans Carles Gaig i Carles Abellán, que els han preparat un menú espacial perquè se'l puguin endur de missió. La proposta, emmarcada en l'Any de la Gastronomia, pretén incorporar-se a la futura dieta dels astronautes europeus.
Cuiners catalans creen un menú espacial per a la dieta dels astronautes en missió
Barcelona

Cuiners catalans creen un menú espacial per a la dieta dels astronautes en missió

Els astronautes no només es dediquen a la seva missió mentre són a l'espai. Ells han de fer una vida tan normal com puguin dins la nau i s'han d'alimentar bé. En això precisament han pensat els cuiners catalans Carles Gaig i Carles Abellán, que els han preparat un menú espacial perquè se'l puguin endur de missió. La proposta, emmarcada en l'Any de la Gastronomia, pretén incorporar-se a la futura dieta dels astronautes europeus.
El sofregit de tota la vida, però amb destinació espacial. Les mans del cuiner català Carles Gaig han donat els últims tocs al mar i muntanya, el pollastre amb gambes, que forma part del Menú Barcelona que ha presentat juntament amb el cuiner Carles Abellán. La proposta està emmarcada en l'Any de la Gastronomia, però a més té per objectiu passar a formar part de la futura dieta dels astronautes europeus quan estan en missió. Canelons, pèsols saltats, escalivada i arròs caldós completen els plats forts amb què Gaig i Abellán volen conquerir els estómacs més galàctics.

El menú es completa amb unes postres carregades de xocolata. El repte aquí ha estat més fàcil. Rovira tenia ja una línia de xocolates anomenada "Planetarium", amb nou boles de cacau farcides que representen els nou planetes del Sistema Solar. Per això, s'ha cregut que res més adient que incorporar-los al Menú Barcelona, fent, això sí, les adaptacions necessàries per poder posar-los en òrbita.

Si finalment l'Agència Espacial Europea donés llum verda al Menú Barcelona, d'aquí a no gaires anys la gastronomia catalana arribarà més amunt del que ha arribat mai, literalment.