Fidel Castro en una de les seves recents aparicions públiques a l'Assemblea Nacional (Foto: Reuters)
Fidel Castro explica les seves polèmiques declaracions a "The Atlantic". (Foto: Reuters)
L'Havana

Cuba celebra els 84 anys de Fidel Castro

Fidel Castro, l'expresident cubà, ha aparegut enfundat en la seva camisa verda i sembla plenament recuperat. De fet, darrerament han sovintejat les seves aparicions. El Comandante tindrà un aniversari molt especial ja que l'illa ha preparat tot un seguit d'homenatges per enaltir la seva figura, les festes populars han marcat la jornada. Si bé no se sap si ha participat en algun acte públic de les celebracions, sí que ha transmès noves "reflexions", afirmant que segueix fidel als principis de la revolució. Castro assegura estar en plena forma i amenaça amb escriure la segona part de les seves memòries. La primera entrega ha aparegut, avui, a les llibreries cubanes coincidint amb el seu aniversari.

Actualitzat
Diferents artistes cubans celebren, fins diumenge, tres dies d'actes que portaran per lema "Jornada Artística con Fidel y por la Paz", amb concerts, recitals de poesia, lectures de llibres i amb l'exposició de grans retrats de l'expresident cubà. Un cor de més de 200 nens actuaran en diferents llocs del país i, aquest dissabte, es fa un concert a les escales de la Universitat de l'Havana en la qual Castro va estudiar Dret.

L'aniversari coincideix amb l'arribada a les llibreries del seu primer volum de memòries, de 900 pàgines, que es titula "La victòria estratègica" en el qual explica la lluita armada contra el règim de Fulgencio Batista. Castro ja ha avançat que està treballant en el segon llibre.

Aquests dies, la presència del líder cubà ha estat ocupant tots els mitjans de comunicació de l'illa. El diari oficial "Gramma" dedica l'edició a Fidel Castro i la televisió cubana estrenarà un documental que explica l'amistat entre l'expresident i el líder vietnamita Ho Chi Minh.


Anar al contingut