Manifestants amb pancartes a la Marxa contra l'Atur del Baix Llobregat. (Foto: ACN)
Manifestants amb pancartes a la Marxa contra l'Atur del Baix Llobregat. (Foto: ACN)
Barcelona

Convoquen tres jornades de dejuni a la Plaça Catalunya per fer costat a la ILP que demana una renda mínima

Diferents entitats de l'àmbit social han convocat tres jornades de dejuni i debat la setmana que ve, del 13 al 15 de setembre, a la Plaça Catalunya de Barcelona. L'acció pretén donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular a favor d'una renda mínima d'inserció.

RedaccióActualitzat
La comissió que promou la Iniciativa Legislativa Popular sobre la Renda Garantida Ciutadana ha convocat tres jornades de dejuni i debat del 13 al 15 de setembre a la Plaça Catalunya de Barcelona. L'acte s'ha convocat amb la intenció de convertir-lo en el símbol reivindicatiu d'aquesta ILP. Durant els tres dies que durarà el dejuni es promouran debats oberts a tothom i es continuarà buscant suport en forma de firmes.

Durant l'acampada, que es farà amb el lema "Rescatem les persones", també es recolliran firmes perquè es pugui tramitar la ILP al Parlament (se'n necessiten 50.000), segons ha explicat el portaveu de la comissió, Diosdado Toledano. Ara mateix ja en tenen 43.000 i el termini acaba el mes que ve.

El dejuni vol ser una mostra de protesta i solidaritat amb els més afectats per la crisi, i criticar les administracions per haver rescatat les entitats financeres en lloc de combatre el frau i les presumptes estafes. "No és un acte de sacrifici, sinó que es tracta d'una acció simbòlica", expliquen des de la Comissió. Els organitzadors remarquen que l'objectiu del dejuni és aconseguir una majoria social per pressionar els polítics i canviar la lògica establerta, davant dels 117.000 llars a Catalunya sense cap ingrés: "Això és una realitat i el Govern no pot mirar a altre costat, perquè la pobresa és més cara".

Durant la concentració hi haurà debats sobre la pobresa i la desigualtat, i el seu impacte en la infància, la gent gran i els immigrants. També es parlarà del dret a l'aigua, gas i electricitat, proposant que qui no pot costejar-los els rebi de manera gratuïta, i es debatrà el dret a l'habitatge, amb membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.

L'aprovació d'aquesta ILP suposaria a la Generalitat una despesa d'uns 2 mil milions d'euros.
Anar al contingut