El cartell d'Unió a la seu de Barcelona
El cartell d'Unió a la seu de Barcelona
Barcelona

Condemnen Unió per haver-se lucrat a través d'una fundació afí

L'Audiència de Barcelona considera que la desapareguda formació s'hauria beneficiat il·lícitament de 178.000 euros amb el desviament de fons de la fundació Catalunya i Territori

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat la desapareguda Unió Democràtica com a responsable civil per haver-se beneficiat il·lícitament de 178.000 euros amb el desviament de fons de la fundació afí Catalunya i Territori.

La sentència exigeix a la formació que en torni una part: més de 61.500 euros, ja que el 2013 ja havia saldat el deute de la resta dels diners desviats provinents de la fundació Catalunya i Territori. Es considera provat que l'exgerent de la fundació va demanar girar factures a un grup d'empreses i no al partit.

Per tot plegat, l'Audiència de Barcelona condemna els responsables de la fundació, Joan Albert López i Miguel Ángel Cortés, a penes de 8 anys i vuit mesos de presó per falsedat en document mercantil, estafa, apropiació indeguda i insolvència punible. Dos dirigents més, Josep Boqué -que era el president de la fundació- i Xavier Soriano, han estat condemnats a sis mesos de presó per insolvència punible.

Anar al contingut