L'acusat en un moment del judici per l'atropellament mortal del policia local de Manresa (ACN)
L'acusat en un moment del judici per l'atropellament mortal del policia local de Manresa (ACN)
Barcelona

Condemnat a 10 anys i mig el noi que va atropellar intencionadament un policia local a Manresa

El condemnat conduïa sota l'efecte de les drogues, sense carnet de conduir per haver perdut tots els punts i sense assegurança quan va envestir amb el seu ciclomotor dos policies locals de Manresa

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a deu anys i mig de presó Marc A., de 24 anys, jutjat per haver atropellat mortalment i amb intencionalitat un policial local de Manresa el maig del 2012.

A la sentència, a la qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, el magistrat té en compte com a agreujant que l'acusat circulava amb una motocicleta sense permís de conduir per haver perdut tots els punts del carnet i sense assegurança. Com a atenuants, es té en consideració que l'acusat estava sota l'efecte de les drogues i té una alteració psíquica que li provoca un trastorn de la personalitat.

L'ara condemnat ja tenia antecedents per atropellaments anteriors i multes per excés de velocitat.

La fiscalia demanava per a l'acusat una pena de 20 anys de presó que el magistrat ha reduït finalment a 10 anys i mig. El jurat popular ja havia declarat el jove culpable d'homicidi el mes de maig.

Tant al jurat popular com al magistrat que l'ha sentenciat no els queda cap dubte que l'acusat va atropellar intencionadament la víctima, en dirigir el ciclomotor que conduïa contra els dos agents que li feien senyals perquè s'aturés. Quan el primer agent va aconseguir esquivar el ciclomotor, l'acusat va dirigir la moto cap al segon policia local, a qui va atropellar mortalment.

Els dos policies locals havien observat que la motocicleta feia més soroll de l'habitual i per això volien aturar-la per revisar-la. Al judici, el mateix acusat va reconèixer que havia modificat el tub d'escapament de la motocicleta.

Anar al contingut