Las Palmas

Comencen les polèmiques prospeccions petroleres a les Canàries

Repsol perforarà a una fondària de fins a 3.000 metres a una cinquantena de quilòmetres de Fuerteventura, amb l'oposició del govern canari

RedaccióActualitzat

Les queixes del govern canari i les protestes de Greenpeace no han impedit que aquest matí hagin començat les prospeccions petroleres de Repsol en aigües de les Canàries. Les operacions es fan des del vaixell "Rowan Renaissance", que perforarà a una fondària de fins a tres quilòmetres. El primer sondeig s'ha fet a 54 quilòmetres de Fuerteventura i 62 quilòmetres de Lanzarote, segons fonts de l'empresa, que puntualitza que els treballs previs per buscar hidrocarburs ja van començar fa mesos. La companyia assegura que emprèn aquestes operacions amb totes les mesures de seguretat.

Però des de Greenpeace, el seu portaveu a les Canàries, Juande Fernández, alerta del perill que representen aquests sondejos: "Són prospeccions en aigües profundes. En el cas que hi hagués algun problema, la capacitat tècnica de poder frenar aquesta fuga és molt limitada, seria molt complicat fer-ho. I per tant, estaríem parlant d'un desastre mediambiental catastròfic". L'organització ecologista recorda que Repsol ja treu petroli d'aigües menys profundes al davant de les costes de Tarragona i en els últims 10 anys s'han presentat fins a setze denúncies per accidents o vessaments al mar.

A més, Greenpeace recorda el fort rebuig que hi ha a les Canàries, tant de la societat com del govern canari i els partits de l'oposició, contra aquestes prospeccions i critica que l'armada espanyola s'hi hagi desplaçat per rebutjar qualsevol acció de protesta. Aquest cap de setmana una activista de Greenpeace va caure a l'aigua i es va fer diversos talls i una fractura quan una de les embarcacions de l'armada va envestir les llanxes de l'organització ecologista.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut