Catalunya

Comença la preinscripció per al Batxillerat i la Formació Professional de Grau Mitjà

Comença la preinscripció per al Batxillerat i la Formació Professional de Grau Mitjà, que durarà fins al 23 de maig. Aquest any hi ha 176.990 places disponibles, 5.661 més que el curs actual. El que ha crescut més són les places d'FP, que s'han incrementat en més de 3.800. La principal novetat del curs que ve és l'entrada en vigor del nou Batxillerat, que reduirà hores de llengua per incrementar les de les assignatures de cada modalitat: Arts, Ciències i Tecnologia, Humanitats i Ciències Socials.

Actualitzat
La Generalitat obre el període de preinscripció als estudis postobligatoris, de Formació Professional de Grau Mitjà i Batxillerat, pel pròxim curs 2008-2009 a Catalunya.

En total, s'ofereixen 176.990 places, 93.330 d'FP i 83.660 de Batxillerat. Es tracta de 3.840 places més per als estudis d'FP, respecte al curs anterior, i 1.821 més per als estudis de Batxillerat. D'aquesta manera, el departament que dirigeix Ernest Maragall lluita per potenciar els estudis postobligtoris perquè els alumnes que decideixin seguir estudiant disposin d'una formació àmplia, en el marc de la seva aposta per evitar l'abandonament escolar.

La preinscripció en el cas del Batxillerat i de l'FP de Grau Mitjà es pot fer fins al 26 de maig, mentre que en el cas de l'FP de grau superior es pot fer entre el 26 de maig i el 6 de juny.

Una de les novetats en el procés d'aquest any per a l'FP és que l'alumnat pot especificar a l'imprès de la preinscripció el torn en el qual vol cursar els estudis, de matí o tarda, sempre que el centre disposi d'ambdues opcions.

A Catalunya, 242 centres públics ofereixen formació a FP el pròxim curs, una formació distribuïda en 22 famílies i 117 cicles diferents. Aquest curs, a més, hi ha centres educatius que incorporen per primera vegada 29 cicles.

En l'àmbit de Batxillerat, el pròxim curs, entra en vigor el nou decret, que preveu la posada en marxa d'un nou currículum, que introdueix novetats en les diferents modalitats d'Arts, Ciències i Tecnologia, Humanitats i Ciències Socials.
Anar al contingut