Cleveland

Comença la convenció que ha d'oficialitzar la candidatura de Donald Trump a la Casa Blanca

En el primer dia de la convenció, els responsables republicans han negat les demandes de la facció "Never Trump", que proposava que els estats votessin amb llibertat al marge dels resultats de les eleccions primàries

Actualitzat

La Convenció Nacional Republicana ha començat aquest dilluns a Cleveland, a l'estat clau d'Ohio, amb l'objectiu de designar oficialment el magnat Donald Trump com el candidat del partit a la presidència dels Estats Units. Protegit per més de 3.000 policies, el pavelló Quicken Loans Arena és el lloc on 5.000 delegats que representen els 50 estats nord-americans formalitzaran aquest dijous la designació de Trump com a aspirant a la presidència. El magnat s'enfrontarà a Hillary Clinton, a qui els delegats demòcrates nominaran la setmana vinent a Filadèlfia.

La convenció ha començat amb un minut de silenci en homenatge als cinc policies morts a Dallas el 7 de juliol i els tres d'aquest diumenge a Baton Rouge.

Desestimades les demandes dels "Never Trump"

En aquesta primera jornada de la convenció, els responsables republicans han negat les demandes de la facció "Never Trump", que proposava que els estats votessin amb llibertat al marge dels resultats de les eleccions primàries. Les delegacions d'Utah i Virginia han demanat que es deixi als estats votar en consciència i no per unanimitat, una opció que se'ls ha negat diverses vegades.

La intenció de delegats com el senador d'Utah Mike Lee era que, alliberant del compromís els delegats, es pogués forçar una rebel·lió contra Trump, que teòricament té el nombre de delegats necessaris per ser escollit oficialment.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut