Barcelona

Com explica la premsa internacional la celebració de la Diada

Una bona part de mitjans internacionals han publicat la Diada de Catalunya i han remarcat la seva transcendència per a Catalunya però també dintre del marc Espanyol i les conseqüències que pot tenir aquesta situació per a la Unió europea

RedaccióActualitzat

La celebració de la Diada i la Via Catalana ha captat l'atenció de mitjans arreu del món. Unes imatges que han donat la volta al món ràpidament. Les cadenes de 24 hores s'han afanyat a emetre les primeres vistes aèries de la manifestació. Alguns, com la televisió francesa o la cadena britànica BBC, han ofert puntualment imatges de la Meridiana.

La BBC titulava les imatges dient que la manifestació catalana per a la independència ha reunit a milers de persones a Barcelona. La cadena britànica ha connectat al llarg de la tarda amb el seu corresponsal, que ha aprofundit en les relacions de Catalunya amb el govern espanyol.

La cadena EuroNews ha dit que Catalunya celebra la Diada amb la mirada posada en les eleccions i que els últims sondejos atorguen la victòria als partidaris de la secessió d'Espanya, una qüestió que divideix la societat i el món empresarial.

El diari The Telegraph assegura que la nova aposta de Catalunya per la independència és el nou maldecap de la Unió Europea. És un moviment que, diu el diari, pot abocar la Unió Europea a una nova crisi política i crear el caos a l'economia espanyola, però reconeix que, segons alguns informes, beneficiaria Catalunya.

The Wall Street Journal titula la notícia de la Diada dient que milers de catalans prenen part de la marxa pro independència i que les banderes catalanes han envaït els carrer pocs dies abans d'unes eleccions que el govern regional dibuixa com un possible primer pas a una secessió unilateral.

The Guardian escriu que els catalans omplen els carrers de Barcelona a causa de la manifestació per la independència i que centenars de milers de persones fan una marxa gegant en suport del trencament amb Espanya.

El diari quebequès The Hurffington Post explica que milers de militants i simpatitzants dels independentistes han sortit als carrers de Barcelona per celebrar la Diada. Especifica que no tothom forma part de la mateixa formació política, que no tothom té les mateixes ambicions i la mateixa ideologia, però que, a grans trets, tots volen el mateix: que Catalunya s'allunyi d'Espanya.

Le Monde titula la notícia de la Diada com a manifestació "monstre" dels independentistes a Barcelona. I afegeix que centenars de milers de persones es manifesten a la capital catalana a poques setmanes de les eleccions "regionals" en plena campanya secessionista.

El diari francès Le Figaro es pregunta si Catalunya serà un nou estat i afegeix que els últims sondejos han estat favorables als independentistes.

El Corriere della Sera titula la crònica dedicada a la Diada dient que els catalans somien, encara, amb la independència.

Al Jazeera explica que milers de ciutadans surten al carrer per independitzar-se d'Espanya. Hi aclareix que la majoria està a favor de la independència.

 

La cadena Russia Today obre la seva web en espanyol amb la notícia de la Via Catalana explicant que centenars de milers d'independentistes han inundat els carrers de Barcelona per celebrar la Diada.

El diari argentí Clarín titula la crònica dedicada a la Diada dient que Catalunya celebra el seu dia amb una massiva marxa marcada pel sentiment independentista. I afegeix que milers de persones han sortit al carrer, a Barcelona, i que la Diada s'ha festejat coincidint amb el primer dia de campanya dels comicis catalans del 27 de setembre.

El diari Australià News explica que els catalans fan una marxa per independitzar-se d'Espanya i es pregunta si Catalunya serà la pròxima Escòcia.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut