Un grup de ciclistes participant en una prova al Parc Natural de la Serra de Collserola
Un grup de ciclistes participant en una prova al Parc Natural de la Serra de Collserola
Parc Natural de la Serra de Collserola

Collserola restringeix les activitats esportives de gran format

El Parc Natural posa límit a les maratons i altres curses esportives per protegir-se de l'impacte mediambiental

Actualitzat

Cada any, tres milions i mig de persones visiten el Parc Natural de la Serra de Collserola, el gran pulmó de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'impacte que suposen és molt alt, i els nou ajuntaments amb terreny dins del parc volen posar limitacions, sobretot, a la gran quantitat de proves esportives que s'hi fan.

Les restriccions comencen pel control de les activitats col·lectives, que necessiten l'autorització del parc perquè es puguin fer. Entre aquestes hi ha les caminades populars, les pedalades o les curses de muntanya i, més endavant, es limitarà també l'ús de la bicicleta.

De moment, però, es redueix el nombre de participants de les activitats esportives organitzades. L'objectiu és que per una caminada es puguin inscriure uns 500 participants i per una pedalada, uns 200. Tots aquests grups no podran passar per les dues reserves naturals que té el parc, la de la Font Groga i la de Can Balasc. També s'han ajustat els recorreguts i camins que es podran fer dins del parc natural.

Marià Martí, director gerent del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, explica que volen "reduir fins als 350 km els camins, pistes, dreceres i corriols de la muntanya, perquè aquesta sigui la xarxa de referència d'ús públic del parc". Actualment hi ha 650 km transitables i es volen reduir per "preservar els valors naturals del parc i les illes de tranquil·litat".

L'any passat, aquesta mena d'activitats van moure fins a 70.000 persones. Aquest 2016 volen que sigui un any perquè les entitats s'hi vagin adaptant, però, a partir de l'any que ve, les mesures ja s'aplicaran en ferm.

Anar al contingut