Madrid

CiU rebutja tornar a pactes "vells" contra el terrorisme i demana unitat a tots els partits

CiU ha rebutjat, sense citar-lo directament, el Pacte Antiterrorista com a estratègia per fer front a l'anunci de ruptura de la treva d'ETA. El portaveu de la federació al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, creu que no cal reprendre pactes i solucions que han quedat "velles" i aposta en canvi per crear un "clima de confiança", entre tots els partits democràtics, especialment PSOE i PP. Duran Lleida ha expressat aquesta opinió després de reunir-se durant mitja hora al Congrés amb el president espanyol. José Luis Rodríguez Zapatero, per cert, no ha pogut acabar la ronda de contactes amb els grups parlamentaris perquè un problema aeri ha impedit que la representant d'Eusko Alkartasuna arribés a Madrid.

Actualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero ha agraït "molt sincerament" i de manera "molt especial" el suport de CiU "abans, durant i després" del procés de pau i ha insistit que, amb el procés trencat, un nou pacte terrorista queda ajornat fins a "un altre moment".

Duran Lleida, de la seva banda, ha destacat que CiU se sent "informada" sobre el desenllaç del procés encara que té pendent una conversa més profunda amb el ministre de l'Interior.

El portaveu de CiU al Congrés ha dit que la confiança que han de recuperar els partits no passa necessàriament per firmar un nou pacte antiterrorista. "El que és vell no serveix i el que és nou encara no existeix", ha apuntat, al mateix temps que ha defensat que qualsevol nou pacte compti amb tots els partits, inclòs el PNB.

Pel que fa a la reunió amb Begoña Lasagabaster, que no ha pogut tornar a temps de Burundi, la reunió serà previsiblement la setmana que ve.
Anar al contingut