Barcelona

CiU i ERC critiquen durament De la Vega per dir que l'autodeterminació no cap a la Constitució

CDC i ERC han defensat el dret d'autodeterminació de Catalunya després que De la Vega digués que "l'autodeterminació no cap a la Constitució". Tant Joan Puigcercós com Artur Mas han criticat amb duresa les paraules de la vicepresidenta. El president d'ERC s'ha queixat que el govern espanyol utilitzi la Constitució com un codi penal contra els catalans. Mentrestant, Artur Mas ha titllat de ridícula i desproporcionada la resposta del govern espanyol a la consulta convocada per una entitat a Arenys de Munt per al 13 de setembre.

Actualitzat
CiU i ERC han respost amb contundència a les paraules de la vicepresidenta del govern espanyol que aquest divendres assegurava que "l'autodeterminació no cap a la Constitució".

El president d'ERC ha criticat que el govern espanyol utilitzi la Constitució, ha dit, com "una targeta vermella que se'ns presenta als catalans quan es considera que ens passem de la ratlla". Joan Puigcercós ha comparat De la Vega amb Pizarro i ha dit que les cartes magnes garanteixen drets i llibertats.

De la seva banda, el líder de CiU, Artur Mas ha criticat el que considera una resposta desproporcionada a una consulta que convoca una entitat i que el que fa és "demanar l'opinió de la gent". Artur Mas ha puntualitzat que, malgrat que ell votaria que sí en la consulta, al seu partit hi ha persones que no són independentistes, un doble vessant que ha criticat el republicà Joan Puigcercós.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut