Barcelona

CiU dóna la benvinguda al pla anticrisi, mentre que el PP i C's el veuen com una operació de maquillatge

El president de CiU, Artur Mas, ha donat la benvinguda a qualsevol mesura que serveixi per lluitar contra la crisi. Ho ha dit en relació amb el pla anticrisi que el president de la Generalitat ha firmat amb els agents socials. Segons Mas, "tot allò que tothom pugui fer, sigui el govern actual o el futur, els partits, les entitats, per ajudar les persones més necessitades serà benvingut". Pel contrari, el PP hi veu una operació de "màrqueting polític" i Ciutadans una foto per aconseguir un titular.

Actualitzat
Artur Mas ha fet aquestes declaracions durant la visita que ha fet a les instal·lacions del Banc dels Aliments. El líder nacionalista ha apuntat que la crisi ja fa més d'un any que està actuant "de manera colpidora" en molts catalans, especialment en persones que s'han quedat sense feina, a vegades famílies senceres. Per això, ha fet una crida general a la societat perquè es mobilitzi i s'adhereixi a campanyes de recollides d'aliments com la del Banc dels Aliments, especialment quan arriba el Nadal. Mas ha subratllat que qualsevol aportació serà ben rebuda, per molt humil que sigui, i ha posat com a exemple les 12 tones que ha recollit CDC.


El PP hi veu una operació de "màrqueting polític"

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha titllat el pla anticrisi impulsat pel govern de "màrqueting polític" i ha demanat al president català, José Montilla, que expliqui d'on sortiran els recursos econòmics per sufragar-lo. Sánchez-Camacho ha desacreditat d'aquesta forma el pla que ha firmat Montilla amb els agents socials catalans, que inclou trenta mesures per fer front a la crisi i partides per valor d'entre 5.000 i 6.000 milions d'euros. Segons el PPC, aquest pla no servirà per solucionar la crisi econòmica, sinó perquè el president "es faci una foto i tingui més oxigen" ara que s'acosten les eleccions catalanes.

Sánchez-Camacho ha denunciat que malgrat la voluntat de consens del PPC, el govern no ha comptat en cap moment amb l'oposició. A més, ha argumentat: "Si el pla està previst en els pressupostos, no hi ha res nou; i si no està previst, com creiem, es fa un engany als catalans, perquè el pla no compta amb una memòria econòmica".


C's creu que el pla anticrisi és només per aconseguir un titular

El portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, creu que el pla només pretén aconseguir un titular, ja que arriba amb gairebé dos anys de retard i, per tant, demostra la "inacció i ineptitud" de l'executiu català en matèria econòmica. Cañas ha subratllat també que, si el que realment vol el govern és impulsar un paquet de mesures per reactivar l'economia, aquest hauria d'estar consensuat també amb els partits de l'oposició. "L'espai de debat d'aquest tipus de mesures és el Parlament", ha dit. Tot i així, ha considerat "correcta" la iniciativa de la Generalitat, en tant que aspira a solucionar la crisi que pateixen els ciutadans i les empreses.
 
Anar al contingut