Sevilla

Chaves i Griñán ratifiquen la seva declaració al Suprem i insisteixen que no van aprovar res d'il·legal

Desenes de persones amb una pancarta contra la corrupció i cartells de "Stop desnonaments" increpen els dos expresidents d'Andalusia

RedaccióActualitzat

Els expresidents d'Andalusia, els socialistes Manuel Chaves i José Antonio Griñán, han tornat als jutjats on estaven citats en qualitat d'investigats en relació amb el cas dels EROs fraudulents a Andalusia. Chaves i Griñán ja van haver de declarar l'any passat davant del Tribunal Suprem per la seva condició de parlamentaris i aforats. Ara, però, tots dos han comparegut citats per un jutjat d'instrucció de Sevilla.

Chaves ha estat el primer a declarar i en arribar al jutjat d'instrucció número 6 de Sevilla, poc abans de les deu del matí, ha estat escridassat per desenes de persones amb consignes com "No hi ha pa per tant xoriço" que portaven pancartes en contra de la corrupció política i cartells de "Stop desnonaments". L'expresident de la Junta d'Andalusia, que ha comparegut en seu judicial durant mitja hora, no ha contestat cap pregunta i s'ha ratificat íntegrament en el que ja va declarar l'abril de l'any passat davant del Suprem. Aleshores ja va assegurar que mai no va impulsar o aprovar res d'il·legal mentre va presidir el govern andalús.

José Antonio Griñán, que també ha estat escridassat a la seva arribada als jutjats a tres quarts d'onze del matí, també s'ha ratificat en el que ja va declarar l'any passat i s'ha queixat dels efectes mediàtics de la declaració d'aquest dimecres. 

El jutge Álvaro Martín ha interrogat els dos expresidents per un presumpte delicte de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics. Volia saber fins a quin punt tant Chaves com Griñán eren coneixedors i responsables dels 885 milions d'euros destinats als expedients de regulació d'ocupació fraudulents. En aquesta peça s'inclouen 51 exalts càrrecs de la Junta d'Andalusia com a investigats, el que abans eren imputats.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut