Madrid

CDC i Unió funcionaran com a subgrup, amb Duran com a portaveu institucional al Congrés

Es repartiran les funcions parlamentàries i intervencions de manera proporcional amb els diputats que té cada partit

RedaccióActualitzat

El grup de Convergència i Unió ha escenificat el seu divorci al Congrés amb compareixences per separat per explicar com quedarà organitzat a partir d'ara. Es manté com a grup al Congrés, en aplicació de la normativa de la cambra, però  es dividirà en dos subgrups, de manera que tant CDC com UDC actuaran com a grup a tots els efectes i, per tant, "amb tota autonomia" segons els objectius polítics de cada formació, segons ha explicat el diputat de Convergència a la cambra baixa, Pere Macias.

Cada subgrup es repartirà les funcions parlamentàries i intervencions de manera proporcional amb el nombre de diputats que té cada partit a la cambra: 10 de CDC i 6 d'Unió.

El grup, que es manté per raons de reglament, es passarà a dir Grup Parlamentari Català de Convergència i d'UnióJosep Antoni Duran i Lleida en serà el portaveu només a efectes institucionals. Cada subgrup tindrà un portaveu i un adjunt. En el cas de CDC, ha explicat Macias, ell mateix en serà el portaveu, i Carles Capuzano, el portaveu adjunt. En el cas d'Unió, Duran i Lleida en serà el portaveu, i Josep Sánchez Llibre, el portaveu adjunt. El líder d'Unió, però, ha destacat que aquests càrrecs són només a "efectes interns".

A les comissions també es faran ajustos i s'intentarà que hi hagi un representant de cada formació.

També hi haurà una nova ubicació física, han avançat Macias i Duran. A la primera fila, després de la fila dels membres de l'executiu espanyol, hi haurà quatre diputats de Convergència, entre ells el portaveu i el portaveu adjunt; els 6 diputats d'Unió i dos de CDC, a la segona fila, i, a la tercera, la resta de diputats de Convergència.

Negociacions per la vicepresidència de la mesa

Duran ha explicat que està negociant amb el PP i el PSOE la designació d'un representant de CDC com a vicepresident quart del Congrés, càrrec que fins ara ocupava Jordi Jané, el nou conseller d'Interior.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut