Cau a Mallorca la xarxa de cria i tràfic il·legal de tortugues més gran d'Europa

La Guàrdia Civil n'ha decomissat més de 1.100 exemplars de 62 espècies diferents, moltes en perill d'extinció

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització que criava i traficava il·legalment amb exemplars de 62 espècies diferents de tortugues, moltes de les quals en perill d'extinció.

En una finca de Llucmajor, on es criaven clandestinament, van trobar-hi més de 1.100 tortugues i 750 ous. Segons la Guàrdia Civil, és el viver il·legal de tortugues més gran desmantellat fins ara a Europa.

 

Quatre alemanys i dos espanyols implicats

Arran de l'operació s'està investigant sis persones, quatre de nacionalitat alemanya i dos espanyola. Tres estan en presó preventiva. Estan acusades de contraban d'espècies protegides i blanqueig de capitals, a més de delictes contra la flora i la fauna.

Un dels detinguts és el responsable d'una botiga de fauna exòtica de Barcelona, que comercialitzava fraudulentament els exemplars criats a Mallorca. A més de la botiga, en una finca rústica de la demarcació de Barcelona també tenia contenidors amb espècies protegides.

 

Detectats a l'aeroport de Mallorca

Aquesta operació es va posar en marxa al febrer, quan a l'aeroport de Son Sant Joan es va detectar l'enviament de tortugues de l'espècie protegida coahuila amb etiquetes falses, com si fossin d'una altra espècie molt més comuna.

 

Entre les tortugues confiscades se n'ha pogut identificar moltes d'espècies en perill crític d'extinció. Per exemple, han trobat 36 exemplars de "cuora trifasciata" i 10 de "mauremys annamensis". Altres espècies protegides són la "mauremys nigricans", de la qual se n'han trobat 44 exemplars, i la "malacochersus tornieri", amb 38 exemplars.

Col·laboració internacional

Aquesta investigació de la Guàrdia Civil s'ha fet en col·laboració amb els cossos policials d'Alemanya, França, Itàlia i Àustria. Al món hi ha un total de 365 espècies de tortuga descrites, 148 de les quals es considera que estan en perill d'extinció.



 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut