L'Havana

Castro celebra el 90 aniversari retirat de la vida política, però encara com a referent

RedaccióActualitzat

L'històric dirigent cubà Fidel Castro fa 90 anys. Retirat del dia a dia de la vida política, continua sent un símbol i un referent a l'illa.

Cuba celebra l'aniversari a camí entre els vells temps i els nous temps. Una festa popular amb música llatina i focs artificials ha congregat milers de persones al Malecón de l'Havana, davant la reoberta ambaixada dels Estats Units. I un cigarrer ha batut el rècord Guinness fent un puro de 90 metres.

 

Castro no té previst fer cap compareixença en el seu aniversari, però es podria trobar amb el president veneçolà, Nicolás Maduro, que ha arribat de visita a l'Havana.

Set anys fora del focus

Castro va traspassar el càrrec al seu germà Raúl el 2008. Des de llavors s'ha especulat amb la seva mala salut de ferro. Les seves aparicions públiques són comptades. L'última, fa dos mesos i mig, en la clausura del VII Congrés del Partit Comunista.

Ja fa una dècada que va tenir una hemorràgia intestinal severa. Diverses operacions, no se sap oficialment quantes, el van deixar dos anys apartat de tot.

El líder de la revolució cubana ja no forma part del buró polític, està retirat de la vida pública, però continua agitant -diu ell- les consciències en els escrits que fa de tant en tant al diari "Granma". Són les "Reflexiones de Fidel", l'última, del mes de març, dedicada a Barack Obama, pocs dies després de la seva visita a Cuba.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut