Carter, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Carter, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Atlanta

Jimmy Carter no s'involucrarà en el referèndum

L'expresident dels EUA assegura que Puigdemont li va explicar les intencions de l'executiu català "d'avançar cap a un referèndum d'independència", però que "ni ell ni el Centre Carter poden involucrar-se en aquesta qüestió"

Actualitzat

L'expresident dels Estats Units Jimmy Carter diu que no "s'involucrarà" en el referèndum que vol celebrar el govern de la Generalitat aquest 2017. Dies després de la trobada amb Carles Puigdemont, Carter assegura que el president de la Generalitat li va explicar les intencions de l'executiu català "d'avançar cap a un referèndum d'independència", tot i que afegeix que "ni ell ni el Centre Carter poden involucrar-se en aquesta qüestió". L'expresident evita posicionar-se a favor del procés sobiranista.

En un comunicat, l'expresident demòcrata recorda que l'any 2010 ell i la seva dona van visitar Espanya en unes vacances familiars i van rebre el Premi Internacional Catalunya. En aquell moment, l'expresident nord-americà va convidar representants de Catalunya a visitar-lo a Geòrgia. La visita de Puigdemont i l'exambaixador nord-americà Ambler Moss la setmana passada a Atlanta, Carter l'emmarca en una "visita recíproca". Així doncs, desmenteix les paraules de Xavier García-Albiol, que va afirmar que Puigdemont "va pagar milers de dòlars" per reunir-se amb el Nobel de la Pau.

El govern català ha assegurat que, durant la trobada, Puigdemont no va demanar, en cap moment, la implicació de Carter en el referèndum.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut