Madrid

Carlos Villar pren les regnes de l'Estat Major de l'Exèrcit en un relleu definit per Alonso com a "canvi de conductor"

El ministre de Defensa, José Antonio Alonso, ha presidit la presa de possessió del nou cap de l'Estat Major de l'Exèrcit, el tinent general Carlos Villar Turrau, que substitueix el destituït José Antonio García González. Per Alonso, que ha elogiat tant el nou responsable com l'anterior, el relleu és un canvi de conductor per recórrer "un nou tram del camí diferent de l'anterior però que persegueix la mateixa fita: unes Forces Armades cada cop més eficaces, professionals i operatives". Des del govern s'ha insistit que aquest relleu sorpresa no té res a veure amb la polèmica de les declaracions en contra de l'Estatut de José Mena durant la Pasqua Militar.

Actualitzat

El tinent general Carlos Villar Turrau ja és oficialment cap de l'Estat Major de l'Exèrcit, després de prendre possessió del càrrec l'endemà mateix que el Consell de Ministres va aprovar aquest relleu inesperat. Villar, fins ara director general d'Armament i Material del Ministeri de Defensa, substituirà el general José Antonio García González, que feia dos anys que era el màxim responsable de l'Exèrcit de Terra.

Encara que el govern ho nega, diverses veus atribueixen el canvi al fet que García González hauria perdut la confiança de l'executiu per la seva passivitat arran de les polèmiques declaracions del tinent general Mena Aguado, subordinat seu i company de promoció, que va advertir d'una intervenció de l'exèrcit si l'Estatut desbordava la Constitució.

El nou ministre de Defensa, que ha presidit l'acte de presa de possessió, ha dit que el relleu representa un "canvi de conductor però no de direcció" en la tasca de les Forces Armades i l'ha considerat "oportú per afrontar una nova etapa. José Antonio Alonso ha destacat la professionalitat del nou cap de l'Estat Major de l'Exèrcit i ha dit que compleix amb escreix els requisits per assumir aquest càrrec.

El substitut de José Bono al capdavant de la cartera de Defensa ha agraït la feina de l'anterior cap de l'Estat Major, però ha destacat que el nou general està més preparat per afrontar el nou impuls que el govern central vol donar a la política europea de seguretat i defensa.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut