Santi Fortuny, Laia Estrada i Jordi Martí davant dels jutjats de Tarragona, on no han entrat a declarar pels fets del 3-O (ACN)
Santi Fortuny, Laia Estrada i Jordi Martí davant dels jutjats de Tarragona, on no han entrat a declarar pels fets del 3-O (ACN)

Cap dels cinc citats a Tarragona per la vaga del 3-O declara davant del jutge

Dos s'acullen al dret a no declarar i els altres tres no compareixen

RedaccióActualitzat

Cap de les cinc persones citades avui als jutjats de Tarragona pels fets del 3 d'octubre no ha declarat davant del jutge.

Dues han anat als jutjats, però s'han negat a declarar. Les altres tres, directament, no hi han comparegut.

El jutge els havia citat a declarar per un suposat delicte de desordres públics.

 

Entre els tres citats que no han comparegut hi ha dos regidors de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada i Jordi Martí. El tercer és Santi Fortuny, vinculat a moviments de l'esquerra independentista i a col·lectius anticapitalistes.

En comptes de presentar-se davant del jutge han fet una roda de premsa a les portes dels jutjats, en què han explicat que consideren que tot plegat és un muntatge policial i judicial.

A més, han assegurat que van participar en la vaga del 3 d'octubre a títol personal, com van fer milers de persones, i que en cap moment no van ser objecte de cap identificació.

 

Estrada, també en un missatge a Twitter, ha explicat que tampoc no compareixeran quan els tornin a citar.

 

Els altres dos investigats, José Estrada i Antonio Mota, sí que s'han presentat als jutjats, però s'han acollit al seu dret de no declarar. L'advocat que els defensa de forma conjunta, Carles Perdiguero, considera que "tot plegat és una situació rocambolesca que ha de conduir a l'arxivament del procediment".

Mentre dos dels investigats entraven als jutjats i els altres tres es quedaven fora de l'edifici, mig centenar de persones els han donat suport amb cartells i pancartes, en el marc de la campanya "Tarragona no té por", impulsada per entitats i partits sobiranistes.

 

Els Mossos d'Esquadra han desplegat un ampli dispositiu per custodiar l'edifici, amb la presència d'agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), amb armes llargues i diverses patrulles de Seguretat Ciutadana.

ARXIVAT A:
Procés catalàAturada general 3-O
Anar al contingut