Barcelona

Cap de setmana amb ambient primaveral amb plugims i temperatures suaus

Aquest cap de setmana, les temperatures es mantindran ben suaus. Molts valors màxims es mouran entre els 17 i els 21 graus. Els matins seran tranquils i a la tarda podran caure alguns ruixats al terç oest i als Pirineus.

Alberto AlcántaraActualitzat

La pertorbació atlàntica serà un motor que seguirà provocant un ambient suau i, al mateix temps, anirà generant bandes de núvols a mesura que avanci cap al nord-oest peninsular. El front de divendres marxarà cap al Mediterrani, però una nova línia d'inestabilitat arribarà al darrere.

Aquest trànsit entre dos fronts deixarà una matinada de cel ennuvolat i plugims, sempre més probables al terç occidental. Durant la primera part del matí, les clarianes guanyaran terreny, però no acabarà de fer net. A la tarda, les pluges tornaran a reactivar-se una mica, sent més probables a tot el terç oest i al sud de Barcelona i a Tarragona, i menys cap a les comarques de Girona. En qualsevol cas, tornaran a ser precipitacions molt minses.

El vent de garbí bufarà amb alguns cops moderats durant la tarda al nord del Maresme i el sud de la Costa Brava.

Les temperatures continuaran sent similars a les dels últims dies, tant les màximes com les mínimes. Per tant, continuarà l'ambient primaveral que generen aquestes pertorbacions de latituds baixes.

Al País Valencià i les Balears, el cel també serà variable, amb més clarianes que no pas núvols durant bona part del dia. Les temperatures baixaran i els vents de ponent o sud-oest bufaran moderats.

I els pròxims dies...
El temps estarà marcat pel desplaçament de la borrasca atlàntica des del nord-oest peninsular cap a l'interior de França. La pertorbació es mourà lentament, aportant diverses línies de núvols, algunes precipitacions de caràcter feble i ambient suau. La dinàmica canviarà a mitjans de setmana, quan la retirada de la pertorbació farà entrar vents de gregal. Haurem de veure quina magnitud tindrà el descens tèrmic que portaran els vents freds.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut