Castelló

Calatrava responsabilitza Francisco Camps del sobrecost del Centre de Convencions de Castelló

L'arquitecte ha declarat com a imputat pel cas del Centre de Convencions de Castelló, pel qual la Generalitat Valenciana va pagar 2,7 milions d'euros i que no va arribar a materialitzar-se

RedaccióActualitzat

L'arquitecte Santiago Calatrava ha declarat com a imputat pel cas del Centre de Convencions de Castelló, pel qual la Generalitat Valenciana va pagar 2,7 milions d'euros i que mai no va arribar a materialitzar-se. Calatrava ha argumentat davant del jutge que el sobrecost de l'obra, pressupostada inicialment en 60 milions d'euros i que, segons el projecte final previst, es triplicava, fins als 180 milions. Segons ha dit, el projecte es va haver de redimensionar perquè l'aleshores president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, li va demanar que l'obra fos "icònica" per a la ciutat.

L'arquitecte ha defensat davant del jutge que va complir "cada una de les fases establertes" per a la construcció del centre i que l'edifici no es va arribar a construir per qüestions derivades "de la situació econòmica nacional".

Segons un comunicat, que ha repartit la defensa de l'arquitecte després de la seva declaració davant del jutge, Calatrava ha assegurat que el seu estudi va fer "un intens treball" per a aquest projecte, "seguint les pautes de l'encàrrec fet per la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana", que depèn de la Generalitat. Així, durant el 2008 l'estudi va treballar en l'elaboració del pla general, l'avantprojecte i el projecte del Centre de Convencions "en compliment amb cada una de les fases establertes en el contracte". El document afegeix que aquestes feines van durar un any i hi van participar un gran nombre de professionals, entre especialistes, arquitectes i enginyers. Es van fer 350 esbossos i aquarel·les, més de 300 plànols i 15 informes i memòries.

No obstant, segons Calatrava, "per qüestions derivades de la situació econòmica nacional no va arribar a la fase d'execució".

Durant una hora, Calatrava ha respost a les preguntes del fiscal, el jutge i la seva defensa, però no a les de l'acusació popular que exerceix Esquerra Unida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut