Calafell

Calafell vol retirar les grues abandonades de les obres aturades per la crisi

El consistori ja ha obert onze expedients d'abandonament, ha retirat dues grues i dues més estan a punt de ser desmuntades. Tot i ser un procés lent, el tinent d'alcalde assegura que arribaran fins a les últimes conseqüències per garantir la seguretat dels veïns i evitar així accidents com el del Vendrell del passat novembre.

Actualitzat
L'Ajuntament de Calafell ha posat en marxa un procediment per retirar les grues que han quedat abandonades en obres aturades a causa de la crisi. Ja ha tramitat onze expedients d'abandonament, ha retirat dues grues i dues més estan a punt de ser desmuntades.

La retirada de les grues es fa de forma subsidiària, és a dir, ho fa l'ajuntament i després reclama el cost a l'empresa responsable. El gruix d'aquestes grues es concentra al nucli de Segur de Calafell, però també s'han obert expedients al poble de Calafell.

El tinent d'alcalde de Territori, Ramon Ferré, explica que aquest procés no és fàcil ni ràpid i que alguns expedients poden portar mesos de tràmits: "es tracta d'un procés lent, ja que, en la major part de casos, no aconseguim localitzar el propietari del terreny o el promotor, ja que es troben desapareguts o són una empresa que ha fet fallida". Tot i així, Ferré assegura que "arribarem fins a les últimes conseqüències per poder garantir la seguretat dels veïns".

En la major part de casos, a més del desmuntatge de la grua, l'Ajuntament ordena mesures complementàries, com la retirada del material de l'encofrat i el tancament del perímetre de l'obra. D'aquesta manera, el consistori vol evitar accidents com el del Vendrell del passat novembre, on una grua va caure després d'haver estat un any aturada i sense permisos.

Anar al contingut