Barcelona

Cada dia passen més de 200 camions per la platja de la Barceloneta per construir els dics que han d'evitar que els temporals s'emportin la sorra

Aviat serà més difícil que un temporal deixi sense sorra les platges de Barcelona. S'estan construint uns espigons dins del mar que serviran per frenar les ones i evitar que arrosseguin les platges. S'estan fent dos dics, un que es veurà, perquè sortirà a la superfície, i un altre que estarà submergit.

Actualitzat
Cada dia passen més de 200 camions per la platja de la Barceloneta per construir els dics que han d'evitar que els temporals s'emportin la sorra. Les obres inclouen la construcció de dos espigons. El més gran és un dic paral·lel a la costa, situat a uns 200 metres mar endins que tindrà una longitud de 150 metres. El fan amb roques i també amb blocs de formigó. De moment, n'ha tirat a l'aigua un centenar dels 1.500 que hi haurà. La peculiaritat d'aquest dic és que sortirà un metre per sobre del nivell de l'aigua.

L'altre dic es fa a continuació d'un que ja hi ha, tindrà 120 metres de longitud i serà submergit. Si no hi ha grans temporals, les obres s'acabaran el mes d'abril i la platja estarà a punt per a la temporada d'estiu. Pel que fa als dics del Poblenou, la previsió és que les al·legacions al projecte es resolguin en les pròximes setmanes i que les obres comencin a la tardor.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut